Sam groofing

Het vergroenings
systeem voor:

E

Hellende daken

E

Platte daken

E

Golfplaat daken

E

Speciale daken

Sam Groofing produceert groene daken, maar géén gewone groene daken. Wij planten hoogwaardige plugplanten die afkomstig zijn uit onze eigen kwekerij en zich van elkaar onderscheiden in blad- en bloemkleur, bladgrootte en groeiwijze.

Er zitten soorten bij die maar liefst 30 centimeter hoog kunnen worden. Na één groeiseizoen is uw dak 50 – 75% bedekt met
vegetatie. Na twee seizoenen is het volledig bedekt. Hierdoor ontstaat er een zeer gevarieerd groen dak met een uitgebreid assortiment aan sedumsoorten.

De huisvlinder van Sam Groofing.

Elke dag fladder ik door het Nederlandse landschap. Samen met mijn collega-vlinders houd ik de natuur in ons land mooi en in evenwicht. Daarvoor is het belangrijk dat ik in het bloeiseizoen voldoende kan eten in kleurrijke tuinen.

De afstand die ik moet afleggen van tuin naar tuin wordt alleen steeds groter. Er zijn steeds minder plekken waar ik op mijn gemak kan eten. Dit is een groot probleem, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn bijen- en insectenvrienden.

De groendaken van Sam Groofing zijn voor mij pareltjes. Tijdens het bloeiseizoen, van april tot oktober, staan ze vol met planten die variëren in hoogte en smaak. Hier kan ik optimaal gebruik van maken. Het zijn veilige thuishavens die zorgen voor verbinding tussen de versnipperde natuur.

 

Groove | Een ritmisch patroon

Mijn wens voor de toekomst is dat ik weer met een ritmisch patroon door het Nederlandse landschap kan fladderen. Dat de ritmiek van bossen, tuinen, groene daken, speeltuinen en parken klopt. Waardoor de Nederlandse natuur mijn thuishaven is.

Wil je me daarbij helpen? Dan is een groendak misschien wel dé manier.

sedumplug

Wat maakt Sam Groofing zo bijzonder?

Het is licht van gewicht waardoor eenvoudig en snel te installeren in het werk.
Dit kan door professionals maar ook door de doe-het-zelver.  Werken in schone werkomstandigheden. (Geen big bags met substraat of sedum matten)

groene daken informatie

DE WEBSITE IS NOG VOLOP IN ONTWIKKELING.

Download de brochure als u meer
informatie wilt over Sam Groofing.

Keuze uit Nederlands – Duits – Engels

7 + 4 =